Eid saeed-kakku

Ramadan tuli taas päätökseen ja huomisia juhlia varten tein täytekakun, jossa lukee päällä ”eid saeed” eli hyvää eidiä.

Pohja (tehty kaksi kertaa):
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
½ prk vadelmamarmeladia
2dl kermaa
1 prk kermarahkaa
200g valkosuklaata sulatettuna
Mansikoita
Limenkuori raastettuna

Päälle:
Lemoncurdia
Valkosuklaakreemia (valkosuklaata, voita ja tomusokeria)
2 kpl marsipaania
Elintarvikevärejä

Tee kakkupohja:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi mahdollisimman pian – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Leikkaa pohjasta ympyränmuotoinen pala esimerkiksi lautasta apuna käyttäen. Reunapaloista saa kasattua yhden kokonaisen ympyrän.

Valmista täytteet. Kostuta kakkupohja ja levitä marmeladia ja sitten täytekerma, jonka päälle puoliksi viipaloidut mansikat. Raasta päälle limen kuorta ja aseta uusi kerros päälle ja kostuta. Levitä toinen täyte ja päälle taas mansikat. Aseta päällimmäinen kerros täytteen päälle ja kostuta. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Levitä lemoncurd kakun päälle ja laita takaisin jääkaappiin odottamaan. Valmista valkosuklaakreemi ja levitä se sitten kakun päälle tasaisesti.

Värjää marsipaani haluamallasi värillä ja kauli siitä iso levy. Kumoa levy kakun päälle ja painele varovasti tasaiseksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja työnnä marsipaani kakun alle.

Maalaa elintarvikeväreillä haluamasi kuvio tai teksti kakun päälle ja tee marsipaanijämistä koristeita kakun reunoille.

Advertisements

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Aneesa
    Hel 03, 2015 @ 17:59:03

    MashaAllah tää on upea!

    Vastaus

  2. Nuura
    touko 06, 2016 @ 08:30:00

    Hmm…Täyte kuulostaa superherkulliselta ja upea ulkonäkö.Taidanpa kokeilla Ramadanin kunniaksi kohta minäkin. 🙂 Mietin tässä, että minkäkokoista vuokaa yleinsä käytät?Mulla on vain 27 cm ja tuntuu, että siinä on kahdelle syömistä. Jos esim. tämän kakun tekisin 22 cm, niin laitanko puolet vähemmän?Vai mitä suosittelet?

    Vastaus

  3. Nuura
    touko 06, 2016 @ 08:34:43

    No joo, luin aika hätäisesti reseptin ja tosiaan sinä käytätkin aika usein peltiä kakkupohjissa, se onkin helppoa. Mutta tosiaan jos jotain vinkkiä saisi nuihin kakkuvuokien mitoitukseenkin. 🙂

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: