Pesto-oliivileipä

Pyöräytin tämän leivän täysin innovaation voimin. Mutta eihän näillä aineksilla voi mennä pieleen, ei sitten millään. 😛

Ainekset:
5 dl lämminä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl oliiviöljyä
2 dl vehnäleseitä
1 l suolaa
1 tl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
4-5 rkl vihreää pestoa
kourallinen basilikan lehtiä silputtuna
1 dl oliivisiivuja
1-2 dl fetajuustoa
Oliiviöljyä päälle
Zaataria päälle

Sekoita hiiva, sokeri ja suola veteen. Anna seistä pari minuuttia. Lisää leseet, öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Hakkaa taikinasta ilmat pois ja kauli/painele taikinalevyksi pöydälle. Levitä päälle pesto, oliivit, basilika ja feta. Rullaa taikina ja jätä liitoskohta pötkön alapuolelle. Pyöritä pötköstä vielä spiraali ja aseta pötkän pää leivän alle. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Levitä päälle oliiviöljyä ja zaataria. Paista uunissa 200 asteessa kunnes leipä on kauniin ruskea.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 23, 2014 @ 19:30:29

    Aika ”innovaattori” kyllä olet.Ei voi mennä kyllä maun puolesta pieleen ja resepti helppo.On oikein herkkuleipä.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: