Medfouna

Medfouna on Marokon arabiaa ja tarkoittaa ”haudattua”. Tässä reseptissä nimi viittaa täytettyyn leipään, jota myös joskus ”Berber-pizzaksi” kutsutaan.

Medfounassa on yleensä lihatäyte, mutta tämä on kasvisversio, jossa käytetään sipulia, oliiveita ja yrttejä. Mausteita pystyy säätämään maun mukaan.
Tällä reseptillä voi joko tehdä yhden ison medfounan tai kaksi pienempää (mutta suosittelen tekemään kaksi ”pienempää”, sillä se pieni mahtuu juuri hyvin uunipellille…iso pitäisi paistaa jossain isossa uunissa).

Taikinaan:
10 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivahiivaa
3 dl lämmintä vettä
————————————-
Täytteeseen:
n. 900 g sipuleita, silputtuna
1 paprika (mikä tahansa väri), silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
2½-3 dl vihreitä kivettömiä oliiveita, viipaloituna
2 kourallista tuoretta lehtipersiljaa, silputtuna
2 rkl tuoretta (tai 2 tl kuivattua) zaataria (timjamia)
1 tl paprikaa
1 tl jeeraa
1 tl korianterijauhetta
1/2 tl chiliä (tai maun mukaan)
suolaa ja pippuria maun mukaan
1/2 tl sokeria (valinnainen)
—————————————-
oliiviölyä ja yrttejä koristeluun (valinnainen)

Tee taikina: Sekoita jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Tee keskelle kuoppa ja kaada hiiva siihen. Lisää oliiviöljy ja vesi kuoppaan ja sekoittele varovasti niin, että hiiva liukenee ensin, sitten sekoita kunnolla jauhojen kanssa.

Kaada taikina jauhotetulle tasolle ja vaivaa noin 10 minuuttia (lisää tarvittaessa vettä tai jauhoja, jotta saat elastisen taikinan aikaiseksi).

Jaa taikina kahteen (neljään) osaan ja muotoile taikinapalat palloiksi. Öljyä kevyesti oliiviöljyllä ja peitä kankaalla. Anna kohota kankaan alla noin 45 minuuttia.

Tee täyte: Paista sipuleita ja paprikoita oliiviöljyssä isossa pannussa noin 7 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä ja lisää oliivit, mausteet ja yrtit. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria, jos sipulit vaikuttavat kitkeriltä. Laita täyte sivuun odottamaan.

Lämmitä uuni 225°C.

Kauli toinen taikinapallo suureksi ympyräksi. Siirrä taikina öljytylle leivinpaperille (uunipellillä).

Levitä sipulitäyte keskelle, jättäen ainakin 1½ cm taikinaa peittämättä reunoilta. Levitä vähän vettä reunoille sudilla.

Kauli toinen taikina ja aseta se medfounan päälle. Paina reunat tiiviisti yhteen. Käännä reuna varovasti medfounan alle, jolloin se sulkeutuu varmasti tiiviisti ja näyttää siistiltä.

Haluttaessa voit levittää hieman oliiviöljyä taikinalle ja sirotella hieman yrttejä ja suolaa koko komeuden päälle. Tee pieniä ilmareikiä, pistämällä haarukalla medfounan pintaan useasta kohdasta. Paista uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea (noin 20 min.). Tarjoile lämpimänä.

Alkuperäinen resepti täältä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    May 14, 2016 @ 19:49:23

    Aivan mielettömän herkullsta leipää, käy lounaasta. Laitan tähän kasvisversioon aina lihapaloja. Nami nami.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: