Linssi-kaktuskeitto

3½ l vettä
3 valkosipulinkynttä, leikattu kolmeen osaan
450g ruskeita linssejä, huuhdeltu
1½ rkl kanalientä (tai vaihtoehtoisesti kasvislientä)
1 tl extra virgin oliiviöljyä
½ pieni sipuli, silputtuna
2 valkosipulinkynttä, silputtuna
1 tomaatti, kuutioituna
1/4 tl kuminajauhetta, tai maun mukaan
1 kanaliemikuutio (kasvisliemikuutio)
2½ dl kaktusta (säilyke), neste valutettu pois
3 pientä perunaa, kuorittu ja paloiteltu

Kaada vesi isoon kattilaan valkosipulinkynsien kanssa ja anna saavuttaa kiehumispiste. Lisää linssit ja kanaliemi. Keitä alhaisella lämmöllä noin tunnin ajan, kunnes linssit ovat miltei pehmeitä.

Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita ja valkosipulia, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää tomaatti ja jatka paistamista, kunnes tomaatin neste on haihtunut (noin 5 minuuttia).

Lisää tomaattiseos, kumina ja kanaliemikuutio linssien sekaan. Anna keiton saavuttaa kiehumispiste, lisää kaktukset ja perunat ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä (n. 20 min).

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    touko 02, 2017 @ 13:37:39

    Mistä hankit kaktussäilykkeen?

    Vastaus

    • pinja85
      touko 31, 2017 @ 13:53:01

      Tästä on jo niin paljon aikaa, mutta muistelisin löytäneeni sitä K-Supermarketista jostain erikoistuotteiden hyllystä.

      Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: