Purgach

1,1 kg vehnäjauhoja
400g kreikkalaista jogurttia
1 tl suolaa
3 kananmunaa
300 g margariinia

1. Vispaa jogurtti, kananmunat ja suola isossa kulhossa.
2. Kaada jauhot jogurtin päälle ja rupea vaivaamaan käsin.
3. Sulata margariini pannulla ja kaada sitten taikinan päälle. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on napakkaa. Levitä taikina öljyttyyn uunivuokaan (35cm halkaisija). Painele taikinaan syviä reikiä etusormellasi.

4. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita sitten leipä uuniin. Paista 50 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja anna leivän olla uunissa vielä 10 minuuttia jälkilämmöllä.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 21, 2014 @ 23:30:31

    Tää leivänyritys meni kyllä niin penkin alle.. 😦 Lopputulos oli niin kova, etten saanut edes vuoasta irti kunnolla, roskiin meni.

    Vastaus

  2. Jarmo
    Hei 05, 2018 @ 09:52:57

    Samanlainen tulos täällä. Jotain vikas tuossa reseptissä on, mutta kun ei keksi mitä..

    Vastaus

    • pinja85
      Hei 05, 2018 @ 15:34:07

      Tästä nyt on tuo 6 vuotta kun tämän leivän tein, joten muistikuva ei ehkä enää ole terävin, mutta kyllä silti muistelen tämän olleen aika ”rapsakka” leipä. Leivästä saa pehmeämmän kun jättää leivän kostea liinan alle jäähtymään joksikin aikaa ennen kuin kumoaa sen vuoasta.

      Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: