Kreikkalainen oliivileipä

9 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
2 pss kuivahiivaa
2 dl fetaa, murskattuna
1 tl suolaa
1 dl viipaloituja oliiveja
1 dl lämmintä vettä
1½ dl lämmintä maitoa
1 rkl oliiviöljyä

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Yhdistä 4 dl jauhoja, sokeri, hiiva ja suola kulhossa. Kaada vesi, maito ja öljy kuivien aineiden sekaan. Sekoita ja lisää sitten feta, oliivit ja loput jauhot.

Vaivaa pehmeäksi taikinaksi (noin 4-6 minuuttia). Peitä ja jätä lepäämään 10 minuutiksi. Kauli taikina suorakulmioksi (24x16cm).

Rullaa tiiviiksi rullaksi kapeasta päästä aloittaen. Painele reuna kiinni rullaan, aseta saumapuoli alaspäin, öljyttyyn uunivuokaan.

Peita ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan, kunnes leipä on tuplannut kokonsa (30-45 min). Paista uunissa noin puoli tuntia ja anna sitten jäähtyä liinan alla.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 21, 2014 @ 23:27:44

    Tää on oikein maukasta. Miten muuten säilytät kotona tehdyt leivät, etteivät heti kuivettuisi?Muovipussissa?

    Vastaus

    • pinja85
      Tam 22, 2014 @ 08:41:13

      useimmiten leivät menee samana iltana jos teen.. mutta joskus jää jotain, jolloin joko laitan muovipussiin ja loput syödään seuraavana päivänä tai jos jää paljon, heitän osan pakkaseen. 🙂

      Vastaus

      • Nuura
        Tam 23, 2014 @ 19:21:35

        Niin se on tietty kun on huushollissa kaksi niin ei ihan samantien mene…mutta aika monet leivät ei kyllä homehdu 😉 ei ole mikään tosin sinun leipäresepteistä,ovat niin maukkaita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: