Yesil Mercimek Yemegi

Turkkilainen linssimuhennos.

2½ dl vihreitä linssejä, liotettu vedessä useita tunteja (mieluusti yli yön), valutettu
7½ dl kanalientä
1 tomaatti, paloiteltuna
2-3 rkl oliiviöljyä
1½dl orzo/vermicelli/angel hair (valinnainen)
1 sipuli, silputtu pieneksi
1 tl suolaa tai maun mukaan
½ tl jeeraa
2 valkosipulinkynttä, viipaloituna (valinnainen)

Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä ja ruskista sipulit. Lisää linssit ja paista 3 minuuttia.

Lisää tomaatit, valkosipuli ja kanaliemi. Anna saavuttaa kiehumispiste ja lisää sitten orzo/vermicelli/angel hair ja suola. Peitä kattila kannella ja anna hautua 20-30 minuuttia (tai kunnes linssit ovat kypsiä). Ripottele päälle jeeraa ja tarjoile cacikin kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: