Shakshuka

Ainekset:
1 munakoiso, kuorittuna ja kuutioituna
1 iso peruna, kuorittuna ja kuutioituna
1 cubanelle paprika, leikattuna 2cm paloiksi
1½ dl auringonkukkaöljyä
1 + 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, murskattuna suolan kanssa
3 tomaattia, kuorittuna ja paloiteltuna

Koristeeksi:
1 dl tuoretta persiljaa, silputtuna

Liota munakoison paloja suolatussa vedessä 20 minuuttia. Valuta ja purista ylimääräinen vesi pois talouspaperin avulla. Kaada auringonkukkaöljy pannulle, paista perunat, cubanelle ja munakoisot. Aseta ne sitten talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.

Paista valkosipulimurskaa 1 rkl oliiviöljyä keskilämmöllä, kunnes valkosipulin tuoksu valtaa keittiön. Lisää tomaatit pannulle ja paista noin 10 minuuttia. Lisää paistetut vihannekset tomaatin sekaan ja paista vielä pari minuuttia.

Levitä shakshuka tarjoiluastialle ja kaada loput (2 rkl) oliiviöljyä ja persiljasilppu sen päälle. Tarjoile huoneenlämpöisenä tai viileänä.

*Voit tarjoilla tämän ruoan cacikin kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: