Ramazan Pidesi

2 tl kuivahiivaa
½ tl sokeria
2 dl lämmintä vettä
7½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Päälle:
1 kanamuna ja 1 rkl vettä sekoitettuna
1 tl mustakuminan- tai seesaminsiemeniä (tai molempia)

Kaada vesi, sokeri ja hiiva kulhoon ja sekoita niin, että hiiva ja sokeri liukenevat. Lisää suola, oliiviöljy ja jauhot, vaivaa 10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee elastista. Peitä taikina muovikelmuilla ja anna sen kohota 2 tunnin ajan lämpimässä paikassa.

Kaada taikina työtasolle ja hakkaa siitä ilman pois. Tämän jälkeen painele taikina öljyttyyn 16-20cm halkaisijan vuokaan. Kippaa taikina vuoasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja painele tasaiseksi (yritä säilyttää ympyrän muoto). Sivele leivän päälle kananmunaa ja painele leipään sormilla pieniä jälkiä tai vaihtoehtoisesti leikkaa veitsellä taikinan pintaan ruutukuvio. Ripottele lopuksi siemenet ja peitä puhtaalla harsolla. Jätä kohoamaan ½-1 tunniksi lämpimään paikkaan (jos sinulla on aikaa, anna kohota jopa 2 tuntia).

Kuumenna uuni 220C. Aseta pieni vedellä täytetty uuninkestävä kulho uunin pohjalle. Aseta leipä uunin keskitasolle. Anna paistua 10-15 minuuttia, kunnes se muuttuu kullanruskeaksi. Nostettuasi leivän pois uunista, peitä se pyyhkeellä, jotta se pysyy pehmeänä.

Alkuperäinen resepti täältä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 21, 2014 @ 23:26:00

    Tää on tosi maukasta mutta tosiaan saa menemään useamman tunnin, jos oikein tunnollisesti kohottaa. Siinä lienee sen salaisuus.Sisältä pehmeätä ja kuori rapeata.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: