Semur Daging

Ainekset:

3 1/2 rkl pähkinä- tai kasviöljyä
1 iso sipuli, viipaloituna
3 valkosipulinkynttä, murskattuna
1 1/2 tl murskattua tuoretta inkivääriä
750-1000g luutonta naudanlihaa, leikattuna 3cm kuutioiksi
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikaa
1/4-1/2 tl cayennea
1 tl kanelia
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1½ rkl Ketjap Manisia
3½ rkl soijakastiketta
1½ tl ruokosokeria
4-5 dl lihalientä
5 dl helmisipuleita, kuorittu

1. Kuumenna öljy isossa kasarissa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja paista, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä pari minuuttia.

2. Nosta levyn lämpötilaa ja lisää lihapalat. Ruskista noin 7-10 minuuttia.

3. Lisää loput ainekset, paitsi lihaliemi ja helmisipulit. Paista viisi minuuttia. Lisää lihaliemi, laske levyn lämpötilaa hiukan ja peitä kannella. Anna hautua 45 minuuttia.

4. Lisää helmisipulit ja peitä taas kannella. Anna hautua toiset 45 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoile riisin kera.

Alkuperäinen resepti täältä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Hel 25, 2014 @ 10:41:25

    Supermaukasta tämäkin.Liha oikein suli suussa…:)Ei tosin ollut helmisipuleita, tilalle laitoin punaista paprikaa eikä alkuperäistä soikakastiketta sekä tuoretta inkivääriä just kotoa löytynyt, mutta näillä variaatioilla ”raatikin” tykkäsi tosi paljon.Yllättävän ”suomalainen maku”…

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: