Kolek Pisang

Kolak tai Kolek (hedelmiä kookosmaidossa) on indonesialainen jälkiruoka, joka valmistetaan ruokosokerista, kookosmaidosta ja makua antamaan käytetään Pandanus-lehtiä. Kun Kolakiin lisätään banaania, käytetään nimeä Kolek Pisang. Myöskin kurpitsaa, bataattia, jakkihedelmää ja maniokkia voidaan joskus käyttää Kulakin valmistamiseen. Kulak tarjoillaan joko kuumana tai kylmänä. Se on erittäin suosittu Ramadan-kuukauden aikana ja sitä tarjoillaan yleensä kylmänä Iftarilla (eli aterialla, jolla paasto rikotaan).

Ainekset:
400-500 ml kookosmaitoa
200 g ruokosokeria
4 tl vaniljasokeria (tämä korvaa pandanus-lehden)
2 isoa banaania, viipaloituna
1 iso bataatti, kuorittuna ja leikattuna pieniksi paloiksi
hyppysellinen suolaa
200 ml vettä

1. Keitä bataatinpaloja vedessä, kunnes ovat pehmeitä.

2. Lisää kookosmaito, ruokosokeri, vaniljasokeri ja suola. Lisää lopuksi banaaninpalat. Jatka keittämistä pari minuuttia.

3. Tarjoile. Halutessasi voit lisätä Kulakin sekaan muutaman jääpalan.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: