Hercha farci

Hercha on marokkolainen semolinaleipä, joka on täytetty erilaisilla täytteillä. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi jauheliha, kana tai kuten tässä reseptissä; oliivit ja juusto.

Ainekset:
600g hienoa semolinaa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl kuivahiivaa
2 tl sokeria
n. 2 dl kädenlämpöistä vettä/maitoa
2 tl leivinjauhetta
viipaloituja mustia oliiveita
mozzarellajuustoa (tai muuta juustoa, esim. fetaa)

Sekoita semolina, hiiva, leivinjauhe ja sokeri. Lisää oliiviöljy ja sekoittele rakeiseksi.

Lisää vesi ja sekoita muodostaen takinan, mutta älä vaivaa taikinaa! Anna levätä viisi minuuttia ja leikkaa taikina sitten kuuteen osaan (jos haluat tehdä pikku herchoja, niin jaa taikina pienempiin osiin).

Ripottele taikinapalluran päälle semolinaa ja taputtele se tasaiseksi ympyräksi. Aseta taikinan keskelle juustoa ja oliiveita ja nosta taikinan reunat täytteen päälle ja painele tiiviisti kiinni ja painele taas leivän muotoon.

Pyörittele täytetty taikinapallo semolinassa ja aseta pannulle/grillille, jossa painelet sen tasaiseksi ympyräksi. Huom! Paistamisessa ei käytetä öljyä! Paista leipää kunnes se on ruskea toiselta puolelta ja käännä ympäri. Paista vielä muutama minuutti. Tee samoin toisille taikinapaloille. Tarjoile heti. 😛

Alkuperäinen resepti täältä.

4 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    Hei 20, 2012 @ 00:02:27

    maa chaa allah

    Vastaus

  2. Nimetön
    Elo 31, 2013 @ 16:19:22

    Aivan ihastuttava blogi! Tästä tuli kertaheitolla oma suosikkiblogini, ehdottomasti.
    Olen jo vuosia muistellut kaiholla ”marokkolaisleipää”, jota isäni osti usein ollessani lapsi, ja nyt löysin tämän blogin täynnä mitä ihanimpia leipäohjeita, myös Marokosta. Semolinajauhoa en ole löytänyt mistään, joten voinko käyttää ohjeisiin tavallisia mannasuurimoita?

    Kiitos, jos vastaat – mutta ennen kaikkea kiitos upeasta blogista! Jo tänään lähtee kokeiluun tämä ohje ^^mannasuurimoilla 😀

    Vastaus

    • pinja85
      Elo 31, 2013 @ 16:37:53

      Moikka,
      kiitos palautteesta. 🙂 Voit toki kokeilla tavallisilla mannasuurimoilla, mutta useimmissa resepteissä ne tuppaavat olevaan liian suuria ja karkeita, siksipä tavallisia manniksia käyttäessä on parasta nostaa tavallisten jauhojen määrää samassa suhteessa kun pienentää manniksia, jotta leipä pysyy kasassa. Et sanonut missä asut, mutta semolinaa myydään ainakin Helsingissä useissa kaupoissa (mm. Hakaniemen metroaseman itämaisessa kaupassa ja Itiksessä varmaankin kaikissa itämaisissa kaupoissa)…. olen myös joskus itse tehnyt tiukan paikan tullen niin, että olen jauhanut tehosekoittimella tai sauvasekoittimella mannasuurimoita hienommaksi. 😉

      Vastaus

  3. Nuura
    Tam 21, 2014 @ 22:56:21

    Näitäkin testailin ja tuli ihan kovia ja mauttomia.Missäköhän vika?Mulla muutenkin usein tulee kuivia ja mauttomia kun pannulla paistaa leipiä.Kiva idea ja sulla on niitä aika monta, mutta olisiko joitain hienosäätöideoita?

    Vastaus

Jätä kommentti Nuura Peruuta vastaus