Balik Kavurma

Tämä paistetun kalan resepti on Maramaran alueelta Turkista.

400g kalafilettä (esim. merianturaa)
2 valkosipulinkynttä, silputtuna
1 punasipuli, viipaloituna
1 vihreä suippopaprika, viipaloituna ja puolitettuna
3 rkl + 2 rkl extra neitsyt oliiviöljyä
1 hyppysellinen oreganoa
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 rkl sitruunamehua

Leikkaa kala suuhun sopiviksi paloiksi. Keitä suolatussa vedessä 2-3 minuuttia. Valuta.

Samalla paista valkosipulia 3 rkl oliiviöljyä. Kun valkosipulin tuoksu alkaa vahvistua, lisää sipulit ja paprikat.

Paista kunnes paprikat ja sipulit ovat pehmeitä. Lisää keitetyt kalanpalat, suola ja pippuri. Paista vielä noin 5 minuuttia. Älä ylikypsennä! Käännä levyn lämpö pois ja kaada päälle vielä 2 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu ja oreganoa.

Tarjoile paistettu kala salaatin kanssa. 😛

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: