Kaab el Ghazal

Vaikka Kaab el Ghazal kirjaimellisesti käännettynä tarkoittaa Marokon arabiaksi ”gasellin nilkkoja,” nämä puolikuun muotoinen leivonnaiset tunnetaan nimellä gasellinsarvet tai Cornes de Gazelle ranskaksi. Gasellinsarvet ovat helmi marokkolaisen leivontataidon kruunussa. Ne koristavat monien uskonnollisten juhlien pitopöytiä.

Perinteisesti gasellinsarvissa käytetty mantelimassa maustetaan vain kanelilla, mutta minä lisäsin myös yhden sitruunankuoren raasteen. Gasellinsarvet voi paistamisen jälkeen kastaa appelsiininkukkavedessä ja pyöritellä sitten tomusokerissa, jolloin ne ovat nimeltään Kaab el Ghazalin M’fenned.

Tällä reseptillä saa tehtyä pellillisen gasellinsarvia ja pellillisen seesaminsiemenleivonnaisia.

Mantelitäyte:
1 kg manteleita
6 dl sokeria
1 sitruuna
2 rkl voita
1 dl appelsiininkukkavettä
½ tl kanelia
hyppysellinen mastiksia (tämän jätin pois)
2 munankeltuaista
öljyä rasvaamiseen

Gasellinsarvien taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 munanvalkuainen
1 rkl voita
1 dl appelsiininkukkavettä

Koristeeksi seesaminsiemenleivonnaisiin:
3 munanvalkuaista
400g seesaminsiemeniä

1. Valmista takina laittamalla ensin jauhot kulhoon. Lisää voisula ja munanvalkuainen. Vaivaa joukkoon appelsiininkukkavesi. Vaivaa taikina tasaiseksi (tarvittaessa lisää hieman vettä). Laita kylmään 15 minuutiksi.

2. Valmista mantelitäyte. Laita mantelit ja sokeri tehosekoittimeen ja hienonna. Kaada seos isolle lautaselle tai kulhoon. Lisää appelsiininkukkavesi ja munakeltuainen. Raasta päälle sitruunankuori ja lisää sitten voi ja mastiksi. Vaivaa tasaiseksi.

3. Öljyä suuri lautanen. Öljyä kädet ja pyörittele täytteestä pieniä palloja ja muotoile ne sitten pötköiksi. Aseta lautaselle odottamaan.

4. Valmista seesaminsiemenleivonnaiset vatkaamalla ensin munanvalkuaiset kevyesti. Ota puolet lautasella olevista täytepötköistä viereen. Dippaa sen jälkeen pötkylä valkuaisessa ja sitten pyörittele se seesaminsiemenissä. Pyörittele vielä kämmenien välissä ja aseta sitten uunipellille leivinpaperin päälle. Tee samoin muille pötköille ja paista sitten 150 asteessa noin 10 minuuttia.

5. Valmista gasellinsarvet kaulimalla taikina auki. Aseta yksi täytepötkö taikinalle ja käännä taikina pötkön päälle. Painele taikina kiinni ja muotoile pötköstä puolikuu. Leikkaa irti ja painele taikinanreunat kunnolla kiinni. Anna levätä 8 minuuttia ja paista sitten 40 minuuttia 150 asteisessa uunissa.

6. Kun gasellinsarvet ovat jäähtyneet, voit dipata ne appelsiininkukkaveteen ja pyöritellä tomusokerissa jos haluat tai sitten syödä sellaisenaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: