Musakhan

Musakhan (arabia: مسخن) on palestiinalainen ruokalaji. Palestiinassa, musakhan on lempiruoka palestiinalaisten keskuudessa. Ruokalaji on helppo tehdä ja tarvittavat ainekset ovat helposti saatavilla, mikä voi selittää ruoan suosiota. Musakhan on ruokalaji, joka yleensä syödään käsin. Termi ”musakhan” tarkoittaa kirjaimellisesti ”jotakin, joka on lämmitetty.”

Ainekset:
1 kokonainen kana (minä käytin 1,2kg broilerin fileitä, koska en tykkää luisesta kanasta)
loraus sitruunamehua
2½ dl neitsytoliiviöljyä
8 sipulia silputtuna
2-3 dl pinjansiemeniä
2-3 rkl sumakkia
suolaa, pippuria ja kardemummaa maun mukaan
Taboon-leipää tai jotain muuta litteää leipää

1. Leikkaa kana neljään tai kuuteen osaan ja valele palat sitruunamehulla.
2. Kuullota kahden sipulin sipulisilppu ja lisää kanat päälle. Kaada kanojen päälle vettä kunnes ne peittyvät. Mausta liemi suolalla, pippurilla ja kardemummalla. Anna kiehua kunnes kana on kypsää.
3. Kaada oliiviöljy kattilaan ja lisää siihen kuuden sipulin silppu ja kypsennä kunnes sipulin ovat läpikuultavia (tämä kestää noin 25 minuuttia). Lisää sumakki sipuleiden sekaan ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää muutama kauhallinen kanojen liemestä sipulien sekaan.
4. Lisää kypsät kanat sipuleiden sekaan ja anna kiehua kymmenen minuuttia.

5. Ota kana pois kattilasta. Aseta ne uunivuokaan, sirottele päälle sumakkia ja laita uuniin hetkeksi, jotta kanat saavat kauniin värin.

6. Liota yksi litteä leipä sipuliliemessä. Aseta se uunivuokaan pohjalle ja levitä sen päälle sipulia ja pinjansiemeniä. Paista uunissa muutama minuuttia, kunnes leipä on rapsakka. Ota vuoka uunista, liota uusi leipä, aseta leipä edellisen päälle, levitä päälle taas sipulia ja pinjansiemeniä ja laita uuniin. Toista tämä kunnes uunivuoassa on 3-4 kerrosta leipää ja sipulia.

7. Asettele kananpalat leipäkerrosten päälle, koristele sipulilla, pinjansiemenillä ja sumakilla.

Videoitu resepti täällä.

Infopläjäys:

20. huhtikuuta, 2010, Ramallahissa palestiinalaiset rekisteröivät uuden Guinnessin ennätyksen suurimmalla Musakhanilla.

Musakhanin halkaisija oli 4 metriä ja se painoi 1350 kg. 40 palestiinalaista kokkia käytti 250 kg jauhoja, 170kg oliiviöljyä, 500g sipulia ja 70kg manteleita.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 21, 2014 @ 22:46:37

    Nää on aivan mielettömän hyviä.Suosittelen!Tavallaan hyvin yksinkertainen tehdä, mutta mitä kauemmin hauduttaa sipulikastiketta, aina parempi.Olen käyttänyt tortillaleipiä ja ihan kokonaistakin kanaa, jos haluaa ”askartelua” ruoan lomassa.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: