Kritsinia (κριτσίνι)

Kritsinit ovat perinteisiä kreikkalaisia leipätikkuja ja niistä löytyy hurjan paljon eri versioita. Tässä seesaminsiemenillä päällystetty versio. 😛

1 tl kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
2 dl lämmintä vettä
3/4 dl tahinia
3/4 tl hienoa merisuolaa
5-7 dl vehnäjauhoja
2 rkl Petimezia sekoitettuna 1 dl vettä (korvasin petimezin siirapilla)
3-4 dl seesaminsiemeniä (näistä 1 dl voi olla mustia seesaminsiemeniä)

Sekoita hunaja, lämmin vesi, hiiva ja tahini kulhossa ja anna seistä noin 5 minuuttia. Lisää suola ja 5 dl jauhoja. Vaivaa taikinaa ja lisää tarvittaessa vielä jonkin verran jauhoja, jotta taikinasta tulee pehmeä eikä se enää tartu käsiin. Aseta taikina kulhoon ja peitä elmukelmulla. Anna kohota kaksinkertaiseksi (kestää noin 60-90min).

Ota taikinasta saksanpähkinän kokoisia paloja ja pyörittele niistä palloja. Pyörittele palloista lyijykynän paksuisia n.30cm pitkiä pötköjä. Leikkaa pötkö puoliksi ja aseta sivuun. Tee samoin lopuille palloille.

Kaada seesaminsiemenet yhteen kulhoon ja Petimezi-vesi toiseen. Esilämmitä uuni 170 asteeseen ja aseta leivinpaperi uunipellin päälle. Dippaa taikinatikku ensin vedessä ja pyörittele sitten seesaminsiemenissä. Aseta tikku uunipellille odottamaan (huom, tässä hommassa pitää olla nopea, uuniin menevät tikut eivät saa jäädä kohoamaan 15 minuuttia pitemmäksi aikaa, muuten niistä tulee liian isoja). Kun pelti on täynnä, paista tikkuja keskitasolla n.15 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile aamupalana juuston kera tai vaikka iltapäivä teen kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: