Lihatagine perunoilla

Ainekset:

½ kg lampaan-, naudan-tai vuohenlihaa
700 g perunaa, kuorittuna ja viipaloituna
½ dl oliiviöljyä
1 iso sipuli, viipaloitu
3 valkosipulinkynttä, murskattuna tai hienonnettuna
2 tl suolaa, tai maun mukaan
1 tl inkivääriä
1 tl kurkumaa
½ tl pippuria
ripaus sahramia
pieni kourallinen persiljaa ja korianteria
suuri kourallinen punaisia ​​tai vihreitä oliiveja
½ tai 1 kokonainen säilötty sitruuna, neljänneksinä

Valmistus:
Savi tai keraaminen tagine

Kaada oliiviöljyä taginen pohjalle. Asettele sipuliviipaleet pohjalle tasaisesti ja levitä valkosipulit sipuleiden päälle. Asettele perunaviipaleet siististi sipuleiden päälle ja laita lihat keskelle perunoiden päälle.

Ripottele mausteet mahdollisimman tasaisesti lihojen ja perunoiden päälle. Lisää persilja ja korianteri nipussa, oliiveja, säilynyt sitruuna ja noin 3½ dl vettä.

Peitä tagine ja aseta se liedelle tai uuniin keskilämmölle, anna taginen saavuttaa kiehumispiste. Kun kuulet sihinää ja taginen sisällä kiehuu, voit laskea lämpötilan alhaiseksi. Keitä 3-4 tuntia, tai kunnes liha on hyvin mureaa ja voidaan jakaa sormin.

Kattila tai painekattila:

Pilko sipuli viipaloinnin sijaan. Leikkaa perunat lohkoiksi viipaleiden sijaan. Silppua persilja ja korianteri.

Sekoita lihat, sipulit, valkosipulit, korianteri, persilja, mausteet ja oliiviöljy isossa kattilassa tai painekattilassa. Ruskista lihaa (älä peitä kattilaa kannella) korkealla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää 7½ dl vettä ja peitä kannella. Jos käytät tavallista kattilaa, hauduta lihaa noin 1½ tuntia, jos käytät painekattilaa, hauduta lihaa noin 35 minuuttia (tai hieman kauemmin jos käytät lammasta tai vuohenlihaa).

Lisää perunat, oliivit ja säilötty sitruuna, lisää vettä tarvittaessa niin, että liemi melkein peittää perunat. Sulje kansi osittain ja hauduta noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kastike on paksua. Lopuksi tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Alkuperäinen resepti täältä.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 21, 2014 @ 22:34:13

    Toimii!!!En ole mikään perunafani niin joskus laitan bataattia tilalle ja sopii kyllä.Saako Helsingistä jostakin vuohenlihaa???

    Vastaa

    • pinja85
      Tam 22, 2014 @ 08:51:12

      Kaipa sitä vuohenlihaa jostain löytyy, mutta en tiedä mistä kun ei ole tullut koskaan etsittyä.. 😦

      Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: