Suklaakuorrutettu lakkakakku

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
50 g taloussuklaata

Kostutukseen
1 dl spritea (tai muuta sitruuna/limelimua)

Kuorrute ja koristelu:
130g tummaa suklaata
1 dl kermaa
6 dl tomusokeria
strösseliä
suklaalehtiä

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva. Sekoita vehnäjauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja rouhittu suklaa keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Leikkaa kakusta reunat ja kovettunut päällys, jättäen jäljelle vain pehmeän osan. (Tämän voi tehdä jos haluaa.)

Leikkaa kahteen osaan, nosta ylempi osa sivuun ja kostuta kakku sisältä. Levitä lakkahilloa kerroksen päälle ja laita päällyskerros takaisin paikalleen.

Tee suklaakuorrute; sulata suklaa mikrossa ja lämmitä kerma kattilassa (älä anna sen kuitenkaan kiehua). Lisää suklaa kermaan ja sekoita mukaan myös tomusokeri ja anna sen jäähtyä hetken. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele suklaalehdillä ja strösseleillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: