Daal Makkhani (Kaali Daal)

Suosittu Pohjois-Intian ruokalaji, Daal Makkhani tai Kaali Daal, tunnetaan myös nimellä Ma Ki Daal (äidin linssit), koska se on terveellistä ja herkullista!

Ainekset:
2½ dl halkaistuja urad daaleja
2 isoa sipulia viipaloituna
2 vihreää chiliä (joihin leikattu viilto keskelle)
Suolaa maun mukaan
Hyppysellinen asafetidaa
2 isoa tomaattia pilkottuna kuutioiksi
5 cm pala inkivääriä leikattu ohuiksi siivuiksi
1 rkl valkosipulimurskaa
2 tl korianterijauhetta
1 tl kuminajauhetta
½ tl punaista chilijauhetta
1,25 dl kerma, vispattuna
2 rkl kasviöljyä
2 rkl gheetä
1 tl kuminan siemeniä

Liota linssejä yön yli jos mahdollista.

Kaada kattilaan 7½ dl vettä, 1 viipaloitu sipuli, vihreät chilit, asafetida ja suolaa maun mukaan ja keitä liotettuja linssejä siinä kunnes ne ovat hyvin pehmeitä.

Erillisessä pannulla, kuumenna öljy ja paista loput sipulit kunnes ovat pehmeitä. Lisää inkivääri ja valkosipuli ja paista minuutti.

Lisää tomaatit, korianteri, kumina ja punainen chilijauhe ja paista vielä 5 minuuttia.

Lisää keitetyt linssit ja riittävästi vettä, jotta kastikkeesta tulee paksua. Sekoita hyvin. Anna hautua 10 minuuttia.

Kaada sekaan vispattu kerma ja sekoita hyvin. Sammuta levy.

Paista toisella pannulla ghee ja kuminan siemenet. Kaada siemenet linssien sekaan ja sekoita hyvin.

Tarjoile kuumana esimerkiksi vihanneksien, naanin ja kanan kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: