Couscousia kanalla ja kasviksilla

Ainekset:
1 kaali
1 kurpitsa
2 tomaattia
nippu persiljaa
nippu korianteria
4 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
2 perunaa
2 naurista
1 sipuli
2 chiliä
n. 1kg kokonainen kana
5 dl kikherneitä
1 dl oliiviöljyä
½ tl kurkumaa
1 tl suolaa
½ tl inkiväärijauhetta
1 tl sahramia
½ tl mustapippuria
7½ dl couscousia
1 rkl smeniä
2 rkl öljyä
vettä

1. Esivalmistele kasvikset: Kuori porkkanat, sipuli, perunat, nauriit, kurpitsa ja perunat. Leikkaa porkkanat 2-3 osaan ja puolita. Lohko perunat ja nauriit 2-4 osaan (riippuen niiden koosta). Viipaloi sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa ja kurpitsa 2-3 osaan ja puolita. Lohko tomaatit 8 osaan ja leikkaa kaali 4 osaan.

2. Kaada oliiviöljy couscoussierin alaosaan ja aseta kananpalat, mausteet, sipulit ja tomaatit päälle. Kypsennä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää kaikki kasvikset, paitsi kesäkurpitsa, chilit ja kurpitsat. Jos käytät yön yli liotettuja kikherneitä, lisää nekin nyt, jos taas käytät säilykekikherneitä, lisää ne aivan viimeiseksi. Kaada päälle 5 dl vettä, sulje kannella ja jätä muhimaan n. 50 minuutiksi.

4. Sillä aikaa valmistele couscous. Kaada couscous laakeaan kulhoon ja levitä sen joukkoon 2,5dl vettä ja 2 rkl öljyä. Sekoittele couscousia käsin ja painele sormilla, niin ettei se ole paakkuista.

5. Kun kana on kypsynyt 50 minuuttia kattilassa, poista se sieltä ja lisää kasvisten joukkoon kesäkurpitsa, kurpitsa ja chilit. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja hieman vettä.

6. Kaada couscous yläritilälle ja sulje kansi. Anna höyrystyä noin 10-15 minuuttia ja kun höyry alkaa tulla couscousin läpi, kaada couscous takaisin kulhoon ja sekoita sen joukkoon ripaus suolaa ja 2,5dl vettä. Kaada couscous sitten takaisin ritilän päälle ja sulje kansi.

7. Kun höyry rupeaa taas tulemaan couscousin läpi, sulje levy ja kaada couscousit kulhoon ja sekoita joukkoon smen.

8. Tarjoile couscous laakealla tarjoittimella, asettaen kananpalaset keskelle couscousin päälle. Sen jälkeen kauho kaikki kasvikset reunoille ja kanojen päälle. Kaada osa liemestä annoksen päälle ja kaada loput erilliseen kulhoon, jotta ruokailijat voivat itse halutessaan lisätä lientä ruokaansa.

Alkuperäinen videoitu resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: