Kabakli Kuskus

Kesäkurpitsacouscousia 🙂

1½ dl acini di Pepea tai couscousia
2½ dl kuumaa vettä
1 rkl voita
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
hyppysellinen sahramia
suolaa ja pippuria muan mukaan

1 pieni sipuli, silputtuna
1 kesäkurpitsa, kuorittu ja leikattu pieniksi paloiksi
1½ dl persiljaa karkeaksi silputtuna
3/4 dl tilliä, karkeaksi silputtuna
½ tl murskattua pippuria
1 rkl seesaminsiemeniä, paahdettuja

Laita kuuma vesi, sahrami, voi, suola ja pippuri kattilaan keskilämmölle. Kuumenna kiehuvaksi, siirrä pois levyltä, lisää sitten couscous ja sekoita. Peitä kannella. Anna couscousin turvota noin 20 minuuttia.

Samalla ruskista sipulia ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Sekoita kesäkurpitsa, persilja, tilli, murskattu pippuri ja seesaminsiemeniä couscousiin, sekoita haarukalla.

Alkuperäinen resepti täältä.

Jätä kommentti