Seffa medfouna

700 g kanaa
1 sipuli silputtuna
100 g persiljaa silputtuna
½ tl paprikaa
½ tl inkiväärijauhetta
½ tl kanelia
½ tl suolaa
hyppysellinen sahramia
1 kanelitanko
3 rkl öljyä
vettä
1 kananmuna
——————–
400 g vermicellia
3 rkl oliiviöljyä
100 g kultaisia rusinoita
2 rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 rkl voita
vettä

koristeluun: paahdettuja ja murskattuja manteleita ja kanelia

1. Kaada öljy kattilaan ja lisää sipulit, kanat, mausteet ja persilja. Lisää noin lasillinen vettä ja anna muhia kannen alla 45 minuuttia.

2. Kaada höyrytyskattilan pohjakerrokseen vettä ja aseta kansi päälle. Odota, etä vesi saavuttaa kiehumispisteen.

3. Odotellessa veden kiehumista, kaada vermicellit kulhoon ja kaada niiden joukkoon oliiviöljy ja sekoita hyvin. Kaada sitten vermicellit sitten höyrytysritilälle ja anna höyryttyä kannen alla noin 20 minuuttia.

4. Kaada vermicellit sitten takaisin kulhoon ja lisää päälle suolaa. Kääntele hetki haarukalla ja lisää sitten hieman vettä. Kaada vermicellit takaisin höyrytyskattilaan ja anna kypsyä taas 20 minuuttia.

5. Kaada vermicellit takaisin kulhoon, kaada päälle hieman vettä ja sitten sokeri. Kääntele ainekset sekaisin haarukalla. Lisää joukkoon rusinat, sekoita ja kaada taas takaisin höyrytyskattilaan. Anna kypsyä 20 minuuttia.

6. Poista kanat liemestä lautaselle (ja jos käytät luullisia kananpaloja, poista luut). Ota kanelitanko liemestä pois ja lisää kananmuna liemeen. Sekoita hyvin, kunnes liemi on muuttunut paksuksi ja hieman tahnamaiseksi.

7. Lisää vermicellien joukkoon voi ja sekoita haarukalla. Asettele puolet vermicelleistä tasaisesti tarjoilulautaselle. Lisää sitten kananpalat ja niiden päälle kastike. Lisää sitten loput vermicellit päälle niin, ettei kanaa tai kastiketta näy ollenkaan. Koristele kanelilla ja mantelirouheella.

Alkuperäinen videoitu resepti täältä.

Advertisements

4 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 21, 2014 @ 22:20:45

    Yleinsä en ole ennakkoluuloinen ruokien kanssa mutta pakko kysyä Oliko tämä hyvää?Yhdistelmä kuulostaa erikoiselta…

    Vastaus

    • pinja85
      Tam 22, 2014 @ 08:53:25

      Tämä on mielestäni ihan törkeen hyvää! Mullakin oli epäilyksiä kun ekan kerran väänsin, mutta ai ai.. vei kielen mennessään. Kun ekan kerran osallistuin Ravintolapäivään, multa ihan tilattiin tätä siellä tarjottavaksi. Menestys! 😉

      Vastaus

  2. Nuura
    Tam 23, 2014 @ 18:59:40

    Aha.No sitten kyllä pitää kokeilla,oli mulle ihan yllätys, että Marokossa käytetään näitä vermicellejä.

    Vastaus

  3. Nuura
    Kes 09, 2014 @ 14:37:34

    Hmm…Mä oletin, että tää on jotain tosi hyvää, mutta tulipahan kokeiltua…Vermicellit eivät mun höyrytysmetodilla meinanneet millään pehmentyä, jolloin lopulta kaaadoin kuumaa vettä läpi. Mitäköhän sössin?No, oli ainakin jotain vähän erikoisempaa, sokerit ja kanelit sopi tosi hyvin tähän.Jos jollakin oli ennakkoluuloja tähän sapuskaan, eikun suosittelen kyllä kuitenkin kokeilemaan.Vinkkinä tosin, että annos on tosi iso, että jos ei ole jälkikasvua, suosittelen puolittamaan.No, raati piti tätä oikein hyvän makuisena.Ehkä itse tuplaisin mausteet.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: