Timjamilla höystetty kurkkusalaatti

Tuoreella timjamilla höystetty kurkkusalaatti on ainutkertainen virkistävä alkuruoka. Kesäinen resepti on erityisen suosittu Fésin alueella. Salaatti on paitsi helppo valmistaa myös omaperäinen, koska maukas timjami sointuu hyvin sokerin ja appelsiininkukkaveden herkkään aromiin.

2-3 kurkkua
1 nippu tuoretta timjamia
1,2 dl sokeria
1 rkl appelsiininkukkavettä

Kuori kurkut kuorimaveitsellä.Jätä koristelua varten puoli kurkkua kuorimatta. Raasta kurkku hienoksi.

Leikkaa koristeiksi varatut kurkut ohuiksi viipaleiksi.

Hiero timjamia sormien välissä lautasen päällä. Valmista salaattikastike yhdistämällä timjami, sokeri ja appelsiininkukkavesi kulhossa.

Lisää raastettu kurkku kastikkeeseen ja sekoita. Asettele salaatti lautasen keskelle ja koristele kurkkuviipaleilla, mintulla ja kanelilla.

Alkuperäinen resepti otettu kirjasta nimeltä ”Välimeren keittiö -Marokko”.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: