Täytetyt oliivit tomaattikastikeella

Ainekset:
150g isoja vihreitä oliiveita
150 jauhelihaa
suolaa ja mustapippurijauhetta maun mukaan
1 kananmuna
5 rkl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen

Tomaattikastike:
500g kuorittuja tomaatteja (purkissa)
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl harissaa

1. Valmista tomaattikastike. Kuullota silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää harissa ja tomaatit. Riko tomaattien rakenne rikki lastalla ja sekoittele hieman. Anna kiehua 10 minuuttia.

2. Mausta jauheliha mustapippurijauheella ja suolalla (oliivit ovat suolaisia, joten suolaa ei tarvitse laittaa paljon!)

3. Kiehauta oliiveja 2-3 minuuttia ja valuta. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperiin. Leikkaa oliivit halki yhdeltä sivulta (poista kivi, jos ovat kivellisiä) ja täytä jauhelihalla. Pyörittele hetki kämmenten välissä ja laita kylmään 10 minuutiksi.

4. Pyöräytä oliivit vatkatussa kananmunassa ja pyörittele vehnäjauhoissa. Varaa 5-6 oliivia ruokailijaa kohden.

5. Kuumenna öljy kuumaksi ja paista oliivit. Sekoita ne sitten tomaattikastikkeeseen ja tarjoile.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: