Zaatar

Erilaiset kotitekoiset maustesekoitukset ovat maustaneet Lähi-idän ruokia jo vuosituhansia. Yhtenä näistä on sekoitus nimeltään zaatar. Tämä sekoitus paikallisia yrttejä, Sumakin marjoja ja seesaminsiemeniä on monikäyttöinen mauste. Ripottele zaataria leivän päälle, vihanneksiin tai ruokajogurttiin. Voit myös sekoittaa sitä oliiviöljyyn ja marinoida lihaa, kanaa tai kalaa.

Ainekset:
• 3/4 dl jauhettuja sumakin marjoja
• 3/4 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
• 2 rkl kuivattua timjamia
• 2 rkl kuivattua oreganoa
• 2 tl suolaa

1. Sekoita kaikki ainekset hyvin esimerkiksi muovipussissa ja säilyttä hyvin suljettuna viileässä ja pimeässä paikassa.

HUOMIO!
• Zaatar-reseptit vaihtelevat suuresti, erityisesti alueittain. Joitakin yleisiä lisäyksiä ovat korianteri, kumina, fenkoli, meirami ja kumina.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 21, 2014 @ 22:18:36

    Itse en ollut aikaisemmin kuullutkaan tämmöisestä, mutta tähänkin tulee varsinainen addiktio.Leivän päällä ihan ehdoton.(Eikä siinä muuta tarvitakaan)

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: