Msemmen

Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
2½ semolinaa
2 dl öljyä
3 rkl voita
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kuivahiivaa
2½-5 dl lämmintä vettä (riippuen jauhojen laadusta ja kuinka paljon ne imevät vettä)

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (jauhot, semolina, suola, sokeri ja hiiva)

2. Lisää vettä jauhojen sekaan vähän kerrallaan ja vaivaa jatkuvasti kunnes saat muodostettua siitä taikinapallon.

3. Vaivaa taikinapalloa käsin 20 minuuttia tai tehosekoittimella (taikinakoukulla) 10 minuuttia samalla lisäten vettä, kunnes taikina on todella elastista.

4. Sekoita kulhossa öljy ja sulatettu voi. Kasta kädet sekoitukseen ja purista taikinasta golfpallon kokoisia pallukoita ja aseta leivinpaperille lepäämään.

5. Levitä vähän öljy-voiseosta tasaiselle alustalle. Ota yksi taikina pallo ja litistä se vastoin alustaa käsilläsi. Venyttele ja painele taikinaa varovasti kunnes on olet muodostanut ohuen taikinaympyrän. Käännä ympyrän sivut, niin että muodostuu neliö (katso video).

6. Levitä neliötä varovasti sormenpäilläsi ohuemmaksi.

7. Paista msemmeniä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia kummaltakin puolelta.

Tarjoile lämpimän hunajan ja minttuteen kera! 😛

Videoitu resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: