Loglazli Pilav / Borulceli Bulgur Pilavi

Bulgur-mustasilmäpapupilahvi (hah hah, onpas suomen kieli niiiiin kaunista) 😀

1,25 dl mustasilmäpapuja, liota vedessä yön yli
1,25 dl bulguria, huuhdellaan
2½ dl kuumaa vettä
2 rkl tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl mietoa chilitahnaa
½ tl paprikaa, jauhettua
2 rkl oliiviöljyä tai voita
1 rkl kuminaa
suolaa
pippuri

2 rkl voita
1 iso sipuli ohuina viipaleina

Laita pavut vesikulhoon likoamaan ja valuta ne sitten seuraavana päivänä. Kaada pavut kattilaan ja peitä runsaalla vedellä ja keitä kunnes ovat pehmenneet. Kun jäljellä on noin vajaa desi vettä, lisää kattilaan 2½ dl kuumaa vettä, bulgur, oliiviöljy, tomaattimurska, tomaattipyree, chilitahna, paprika, kumina, suola ja pippuri. Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki vesi on haihtunut.

Tällä välin paista sipulia 2 rkl:ssa voita pannulla. Kaada sipulit keitetyn bulgur pilahvin päälle ja sekoita. Anna sen levätä noin 5 minuuttia. Tarjoile jogurtin kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: