Tunisialainen sitruunamehu

Vahaamattomia sitruunoita (koska sitruunat käytetaan kuorineen päivineen)
Sokeria
Vanilliinisokeria
Vettä

Tarkkoja mittaääriä ei voi antaa, koska kaikki riippuu sitruunoiden makeudesta ja mehukkuudesta. Luota omiin makuhermoihisi 🙂 Mutta suuntaa antavana ohjeena; kilo sitruunaa kaipaa puoli kiloa sokeria ja ruokalusikallisen vanilliinisokeria. Tämä ei kuitenkaan ole absoluuttinen totuus 🙂

Pese sitruunat todella hyvin! Laita sitruunat sitten vatiin/saaviin ja kaada päälle kiehuvaa vettä, niin että peittyvät kunnolla. Laita päälle kansi ja anna liota yön yli. Itse liotin melkein vuorokauden. Sitruunat imevät veden itseensä ja muuttuvat mehukkaiksi ja pehmeiksi. Loppusadon sitruunat eivät välttämättä liottamista kaipaa, riittaa kun hetken kauemmin keittää.

Liottamisen jälkeen, kaada vesi pois ja pilko sitruunat pienehköiksi paloiksi, siemenet ja sitruunan kannat samalla poistaen. Minä leikkasin sitruunat kulhon päällä ja heitin kannat ja siemenet kulhoon ja sitruunapalat kattilaan. Sitten kun kaikki oli leikattu, kaadoin kulhon pohjalle pursuneet mehut kattilaan.

Lisää kattilaan ihan hiukan vettä ja anna kiehua noin 10-15 minuuttia.

Tyhjennä kattilallinen vatiin ja kaada päälle kylmää vettä niin, että vettä on yhtä paljon kuin sitruunoita, ellei jopa vähän enemmän. Lisää 2/3 sokerista ja vanillasokerista, sekoita ja jätä jäähtymään. (Voit lisätä myös kaiken sokerin, jos olet varma määrästä. Jos et, anna maustua ja maistelet tehdessä, kunnes saavutat mieleisesi makeusasteen).

Kun sitruunat ovat noin kädenlämpöisiä, soseuta ne tehosekoittimella. Seos on nyt paksuudeltaan pirtelömäistä, ehkä hiukan ohuempaa.

Valuta seos harsosihdin läpi uuteen vatiin, kädellä pyörittäen ja vaivaten. Laita harsoon jäänyt sitrusliha takaisin tehosekoittimeen, lisää ainakin yhtä paljon vettä, soseuta ja sihtaa uudestaan. Puristele sitrusliha aivan kuivaksi, kun nestettä ei enää valu, heitä loput roskiin.

Nyt tarkista maku ja koostumus. Jos on liian paksua, lisää vettä. Jos liian hapanta, lisää sokeria. Sitruunamehun kuuluu olla nektarimaista, eli samettista ja suhteellisen paksua, ilman sattumia tai näkyvää sitruslihaa. Ei ohutta kuten vesi, mutta helposti juotavaa kuitenkin.

Makeutta pitää olla niin, ettei happo polta suuta, mutta juoma on kuitenkin tarpeeksi raikastavaa.

Alkuperäinen resepti otettu täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: