Perinteinen lohikeitto

6 kpl perunaa
2 kpl porkkanaa
2 kpl sipulia
8 dl vettä
1/2 tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400 g lohifileetä
2 dl ruokakermaa
1 1/2 tl suolaa
6 rkl tuoretta tilliä

Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä lähes kypsiksi.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kerma, suola ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää tilli ja tarjoa keitto ruisleivän kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    Elo 18, 2011 @ 21:52:17

    Aivan ihana resepti! 🙂

    Vastaus

  2. Nimetön
    Tam 25, 2012 @ 16:17:15

    Makua ja juhlavuutta sekä pehmeää suutuntumaa saa kun lisää keittoon 200g tavallista koskenlaskijaa.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: