Gari

Gari on eräänlainen tsukemono (säilötty vihannes). Se on makea, ohuiksi siivuiksi leikattua ”nuorta” inkivääriä, joka on marinoitu sokerilla ja viinietikalla.

Garia tarjoillaan usein sushin jälkeen ja sitä kutsutaankin sushi inkivääriksi. Vaikka useat tehtaissa tuotetut garit ovat vaaleanpunaisia (värjätty joko punajuurella tai E124:lla), luonnollinen tuote on kuitenkin vaalean keltainen.

Garia syödään yleensä sushin kanssa, sillä se puhdistaa kitalakea. Inkiväärillä on antiseptisiä vaikutuksia, ja alunperin garia ruvettiin tarjoilemaan sushin kanssa välttääkseen huonoksi menneen kalan ikävät vaikutukset.

Ainekset:
100g tuoretta nuorta inkivääriä (Shin shoga)
1 tl suolaa
1,5 dl riisiviinietikkaa
3 rkl sokeria

Garia ei tule sekoittaa ”beni shogaan”, punaiseen säilöttyyn inkivääriin.

1. Kuori inkivääri ja suikaloi ohuiksi kiekoiksi. Ryöppää kiehuvassa vedessä kolme kertaa. Valuta hyvin.

2. Mittaa kattilaan riisiviinietikka, suola ja sokeri. Kiehauta, lisää inkiväärit kuumaan liemeen ja anna poreilla hetken. Jäähdytä. Anna tekeytyä.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: