Alkuperäisessä ohjeessa tämän kakun nimi oli arabialainen maustekakku, mutta mielestäni en tässä maista muuta kuin pähkinää, joten vaihdoin nimen sen mukaiseksi…. 😉
200 g voita tai margariinia
3,5 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,75 tl muskottipähkinää
1 tl vaniljasokeria
(3 rkl kaakaojauhetta)
1 dl maitoa
1 dl kevytkermaa
0,5-1 sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2½ dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
Hiero rasva ja sokeri tasaiseksi massaksi.
Lisää munat yksitellen seosta hyvin sekoittaen.
Yhdistä kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet) ja sekoita ne kerman kanssa vuorotellen maidon kanssa seokseen.
Lisää lopuksi sitruunan mehu, kuori ja jauhettuja manteleita tai saksanpähkinöitä.
Voitele kakkuvuoka ja leivitä korppujauhoilla. Kypsennä 175-astetta noin 45 minuuttia.
p.s. Kakun voi pakastaa. 😉
Alkuperäinen resepti täältä.
Tam 20, 2014 @ 22:11:36
Tämä resepti ei saanut aikaan kummosiakaan riemukiljahduksia.Mitäpä jos laittaisi mukaan kardemummaa, kanelia ja ripauksen neilikkaa?Sitten koko komeus ”leipävuokaan” ja kuorruttaisi sulatetulla dubbelnougatilla.Tein tämäntapasta variaatiota ja teiniraati totesi nam.
Tam 21, 2014 @ 08:28:56
Joo, itseasiassa totesin saman joskus, että mausteita lisää kehiin…. olenkin käyttänyt juuri mainitsemiasi mausteita (en vain ole päivittänyt reseptiä, sillä tämä oli se ns. alkuperäinen versio… jossain vaiheessa päivitän hela hoidon kun otan uudet kuvat jne…kunhan tulee vain tilaisuus tehdä kahvikakkua).. ;). Dubbelnougatia en ole kokeillut, mutta on kyllä ehdottomasti kokeiltava! 😀
Tam 21, 2014 @ 22:14:10
Ostin tuota suklaata täytekakun täytteeksi, mutta en tehnytkään sellaista vain ihan kahvikakun ja sisälle laitoin yhden paloitellun dubbelin ja toisen muistaakseni sulatin päälle ja oli tosi hyvää.Tähän suklaaseen muuten tulee pahemman luokan addiktio. 😉