Marokkolainen kikherne-pinaattikeitto

Ainekset
1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 iso sipuli, silputtuna
6-8 valkosipulin kynttä, murskattuna
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua jeeraa
1 / 8 tl cayennenpippuria
1 tl paprikajauhetta
1 prk tomaattimurskaa
n. 800g kikherneitä, valutettu ja huuhdeltu huolellisesti
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
Suolaa maun mukaan
Rouhittua mustapippuria
150 g valmiiksi pestyä babypinaattia

Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota kunnes sipulit alkavat muuttua läpikuultaviksi, vähennä lämpöä, jos ne rupeavat ruskettumaan. Lisää mausteet ja kuullota noin minuutti.

Lisää tomaatit, kikherneet, liemikuutio ja sokeri. Mausta vielä suolalla ja pippurilla jos tarvetta. Sekoita hyvin. Kaada kattilaan vettä, niin että kikherneet peittyvät. Anna saavuttaa kiehumispiste, laske lämpöä alemmaksi ja anna kiehua hiljalleen 45 minuuttia.

Poista keitto levyltä. Soseuta osa kikherneistä sauvasekoittimella kattilassa. Sekoita joukkoon pinaatti ja anna muhia pari minuuttia. Mausta uudelleen maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Tarjoile keitto, kaada päälle kevyesti ekstra-neitsytoliiviöljyä jos haluat.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Salma
    Mar 18, 2011 @ 20:15:47

    Kuulostaapa ja näyttääpä ihanalta! Tätä pitää valmistaa heti sunnuntaina tulevalle kälylle in sha Allah! Mmm tulee nälkä kun lukee blogiasi.

    Vastaus

  2. Nuura
    Tam 20, 2014 @ 22:04:39

    Tää on maukasta. Itse soseutin koko hela hoidon.Marokkolaiset keitot ovat oivallista pakkasruokaa, namnam.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: