Blinit

Blinit (блины) eli linnit ovat ohukaisten venäläisiä, hyvin läheisiä sukulaisia, joiden kanssa nautitaan usein smetanaa tai kermaviiliä, hienonnettua sipulia ja mätiä tai kaviaaria. Yksi versio blineistä on perunablinit. Ne täytetään perunamuusilla, kääritään rullalle ja paistetaan rasvassa. Blin on muotoutunut sanasta mlin, joka tarkoittaa myllyä.

Ainekset:
5 dl täysmaitoa
20 g hiivaa
2 1/2 dl tattarijauhoja
1 1/4 dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 tl suolaa
1/2 dl sulaa voita
1 rasia kermaviiliä
3 valkuaista vaahdotettuna
paistamiseen voita

täyte 1
150 g tuoretta tonnikalaa kuutioituna
1 tähtianis hienonnettuna
1 tl kanelia
1 tl fariinisokeria
suolaa
2 rkl voita
tarjolle smetanaa

täyte 2
100 g kylmäsavuporoa hienonnettuna
pala valkosipulisuolakurkkua hienonnettuna
4 rkl smetanaa
mustapippurirouhetta

täyte 3
100 g mätiä esim. siian
1 pieni sipuli hienonnettuna
smetanaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna seistä huoneenlämmössä 3-6 tuntia. Lisää keltuaiset, suola, sula voi ja kermaviili, sekoita hyvin. Nostele valkuaisvaahto joukkoon. Paista paksuhkoja blinejä blini- tai lettupannulla.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: