Lammaspyöryköitä jogurtti-tomaattikastikkeessa

Pyörykät:
500g lampaan jauhelihaa
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 sipuli raastettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
1 vihreä chili, silputtuna
1 kananmuna, vatkattuna
2 rkl tuoretta korianteria, silputtuna
2 kevätsipulia, silputtuna
½ sitruunan mehu
1 tl kardemummajauhetta
2 tl jeeraa
suolaa maun mukaan

Kastike:
1 sipuli, silputtuna
1½ dl ruokajogurttia
500g tomaattimurskaa
2 rkl jeeraa
1 tl currya
2 tl korianterijauhetta
1 kanelitanko
4 vihreää kardemummaa
suolaa maun mukaan
2 rkl öljyä paistamiseen

1. Raasta sipuli ja valuta ylimääräinen neste pois. Sekoita pyöryköiden ainekset kulhossa. Pyörittele seoksesta pyöryköitä ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.

2. Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja mausteet. Anna ruskistua ja lisää sitten tomaattimurska ja jogurtti. Sekoita ja anna hautua keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

3. Aseta pyörykät kastikkeen päälle ja sulje kasari kannella. Anna hautua noin tunnin (lisää vettä tarvittaessa). Tarjoile basmatiriisin kera.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: