Liha-luumutagine

Ainekset:

* reilu 1 kg naudanlihaa tai lammasta, leikataan 3-5 osaan
* 2 sipulia
* 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai murskattuna
* 3/4 tl suolaa
* 1 tl pippuria
* 1 tl inkivääriä
* ½ tl sahramia
* ½ tl kurkumaa
* 1 tai 2 tikkua kanelia
* 1/4 dl oliiviöljyä
* 1/4 dl voita tai kasviöljyä
* Kourallinen korianteri oksia
* ————————————————- ————————
* 250 g luumuja
* 1 rkl hunajaa
* 2 rkl sokeria
* 1 ½ tl jauhettua kanelia
* ————————————————- ————————
* 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä (valinnainen)
* Kourallinen paistettuja manteleita (valinnainen)

Jos käytät painekattilaa, lisää kattilaan sipulit, lihat, mausteet ja öljyt. Ruskista lihoja hetki. Kaada päälle vesi ja korianterit. Aseta kansi päälle tiiviisti ja jatka lämmitystä kunnes paine saavutetaan. Vähennä lämpöä ja keitä 45-50 minuuttia. (Huom: Noin puolivälissä ruoanlaittoa, poista kattilasta reilu 1 dl nestettä ja siirrä sivuun odottamaan.) Kun liha on keitetty, poista kansi ja keitä lihoja, kunnes suurinosa nesteestä on hävinnyt ja jäljellä on vain öljyä ja sipulit.

Jos käytät perinteistä taginea, pilko yksi sipuli hyvin pieneksi (tai raasta se), leikkaa toisesta sipulista renkaita ja aseta osa niistä taginen pohjalle. Aseta päälle lihat, raastettu sipuli, valkosipuli, mausteet ja loput sipulirenkaista. Lisää 6 dl vettä, peitä kannella ja aseta tagine 180 asteiseen uuniin (tai liedelle). Anna taginen saavuttaa kiehumispiste (tämä saattaa kestää kauan), ja sitten vähennä lämpötilaa 150 asteeseen (ruoan pitää kiehua hiljalleen). Anna taginen kypsyä kolme tuntia tai kauemmin, kunnes liha on hyvin mureaa ja nesteet vähenevät. (Huom: Noin kahden tunnin jälkeen, poista 1 dl nestettä ja ota se sivuun odottamaan.)

Laita luumut pieneen kattilaan ja peitä vedellä. Hauduta keskilämmöllä, osittain kannella peitettynä, kunnes ovat pehmeitä. (Kuinka kauan tämä kestää voi vaihdella suuresti riippuen luumuista, mutta keskimääräinen aika on 15-30 minuuttia.) Valuta luumut ja lisää 1 dl lihojen nestettä. Sekoita joukkoon hunaja, sokeri ja kaneli ja keitä hiljalleen vielä 10 minuuttia.

Lusikoi luumut ja siirappi lihojen päälle. Halutessasi koristele paistettuja manteleita ja / tai seesaminsiemeniä.

Alkuperäinen resepti täältä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 20, 2014 @ 21:42:07

    Mulla on keraaminen tagine ja olemme täysin hurahtaneet näihin.Kuka ei ole vielä uskaltautunut taginen herkulliseen maailmaan, niin suosittelen.Maukasta tulee ihan tavallisessa kattilassakin, mutta eihän se sama juttu ole…

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: