Shushumu

2 rkl öljyä
2 rkl voita, sulatettua
5 dl jauhoja
1,25 dl lämmintä maitoa
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

1. Kuumenna voi ja öljy.
2. Sekoita jauhot ja suola ja lisää niiden sekaan öljy ja voi.
3. Lisää maito ja vaivaa tasaiseksi.
4. Leikkaa taikinasta marmorikuulan kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi (tämä ei ole pakollista, mutta minusta ne näyttävät paremmilta näin). Paina pallon toiselle puolelle kuoppa veitsen tylpällä puolella tms.

5.Toisella puolella pitäisi olla pieni lommo (oletan, että näin ne kypsyvät paremmin).
6. Paista kunnes kullanruskeita.

7. Poista öljystä ja valuta talouspaperilla.

Päälle

1 dl sokeria
1 dl vettä
(+ paljon sokeria päälle)

1. Hauduta kattilassa vettä ja sokeria, kunnes se muuttuu vaahtoavaksi.

2. Pudota shushumu paloja sekaan ja sekoita, kunnes palaset ovat päällystettyjä.
3. Poista kattilasta ja anna jäähtyä. Halutessasi voit pyöritellä shushumut vielä sokerissa (kuten esim. munkit), mutta ne voi siis myös tarjoilla ilman (uudelleen) sokerointia..

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

5 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    Kes 27, 2011 @ 13:57:24

    Näyttää todella herkullisilta 😛 ja vaikuttaa todella helpoilta tehdäkin myös 8) ihana resepti ^__^

    Vastaus

  2. Nuura
    Tam 20, 2014 @ 21:39:39

    Näitä on pyöritelty useampaankin otteeseen. Ovat nopeita ja nameja.Kandee tosin uittaa aika reippaasti sokeriliemessä, muuten ovat tosi kuivia.Ehkä jauhoja vähän vähemmän, niin rakenne pehmeämpi?

    Vastaus

    • pinja85
      Tam 21, 2014 @ 08:36:21

      Mä ostelen kaupasta aina millon mitäkin jauhoa (eli ”vehnäjauho” saattaa mun tapauksessa tarkoittaa puolikarkeaa, erikois tai karkeaa..). Ja tästä syystä mulla ne shushumut on joskun todella onnistuneita ja joskus todella kovia, vaikka käytänkin saman verran aineksia.. kaikkea kokeilleena, sanoisin, että erikoisvehnäjauhoista tulee parhaimmat. 😛

      Vastaus

      • Nuura
        Tam 21, 2014 @ 21:53:49

        Ai.kiva tietää.Mä en ole ajatellutkaan että vehnäjauhoissakin on noin paljon eroja.Taidanpa sitten ”erikoistua”…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: