Kumpir

…eli turkkilainen uuniperuna. 😛

1 uuniperuna
1 rkl voita
2 rkl kashar juustoa (mozzarella), raastettua
Suolaa
Pippuria

Täytteeseen voi käyttää:
Maissia
Sokeriherneitä
Mustia oliiveja, kivettömiä, viipaloitu
Vihreitä oliiveja, kivettömiä, viipaloitu
Suolakurkkua, leikattu kuutioiksi
Marinoitu sokerijuurikas, leikattu kuutioiksi
Kevätsipulia viipaleina
Punakaali, julienne leikkaus, purista suolassa, huuhtele ja valuta
Porkkana, raastettu
Tomaatti, leikattu kuutioiksi
Herkkusieni, viipaloituna
Kalaa (mitä nyt mieli tekee..minä laitoin graavilohta)
Valkoinen juusto (Feta), leikattu kuutioiksi
…päälle heitin vielä nokareen ranskan kermaa…:P

Kuumenna uuni 220 C. Rei’itä peruna haarukalla useista kohdista. Aseta se uuniin uunivuoassa. Paista 45-55 minuuttia tai kunnes pehmeä, kun leikataan veitsellä. Leikkaa peruna pituussuunnassa kahtia. Laita päälle voi, juusto, suola ja pippuri, sekoita ne perunan kanssa veitsellä kunnes se on tasaista ja kermaista. Lisää päälle ainekset, joista pidät.

* Älä käytä alumiinifoliota perunan päällä, kun kypsennät sitä, muuten perunaan tulee höyrytetty koostumus.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 21, 2014 @ 22:04:05

    Huh!Näitä tein kerran ”pieneksi iltapalaksi” ja ihan koko helahoidon aineksia laitoin.Maukasta oli,mutta ehkä vähempikin riittäis. 😉 Mitäs piti vielä syödä kaksi perunaa per lärvi. 🙂

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: