Gözleme

Gözleme on maukas perinteinen turkkilainen käsintehty leipänen. Nimi juontaa juurensa turkkilaisesta sanasta Goz, joka tarkoittaa silmää. Perinteisesti nämä on tehty taskuiksi. Erilaisia Gözleme täytevaihtoehtoja ovat:

* Pinaatti ja fetajuustoa
* pinaatti ja feta ja jauheliha
* pinaatti ja feta ja muna
* Merenantimet
* Muna
* Jauheliha
* Juusto
* Perunat
* Sieni

Taikina

500g vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
360ml lämmintä vettä

Täyte

1 rkl oliiviöljyä
1 iso hienonnettu sipuli
2 valkosipulin kynttä murskattuna
ripaus cayennepippuria
¼ tl makeaa paprikajauhetta
1 pss pinaattia
200g fetajuustoa, paineltu haarukalla rakeiseksi

1.Yhdistä jauhot ja suola kulhossa ja tee keskelle kuoppa. Kaada öljy ja vesi kuoppaan ja sekoita kunnes on muodostunut tasainen taikina. Kaada jauhotetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi ja joustavaksi. Jaa taikina palloiksi. Peitä ja anna levätä 20 minuuttia.

2.Sillä aikaa, kuumenna öljy pannulla, paista sipulit ja valkosipuli. Annetaan jäähtyä.

3.Yhdistä sipuli seos ja loput täytteen ainekset kulhossa, mausta ja sekoita hyvin.

4. Huom! Oikeasti nämä leivät valmistetaan isolla kaasulämmitteisellä pannulla, mutta koska sellaista en omista, on nämä tehty ihan tavallisella paistinpannulla. Kauli taikinapallosta ohut kiekko ja levitä täytettä puoliksi sen päälle. Käännä toinen puoli täytteen päälle ja painele hiukan. Gözmele yleensä paistetaan tässä muodossa ja leikataan sitten puoliksi paiston jälkeen…mutta pientä pannua käyttäessä, on se puolitettava, jotta se mahtuu pannulle.

5. Levitä pannulle hieman öljyä tai gheetä. Laita yksi gozleme levylle. Kypsennä 3-4 minuuttia, valuta päälle gheetä ja käännä ympäri.

6. Kypsennä kunnes on kullanruskea ja rapea.

7. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Huom! Leivät voi myös paistaa ilma täytettä! 🙂

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

4 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    Hei 16, 2012 @ 20:34:29

    Aivan mahtava resepti, kiitos! Pinaatista olen monta kertaa meinannut jotain tehdä ja tätä reseptiä nyt kokeilin. Helppoja ja maukkaita.

    Vastaus

  2. Masa
    Mar 03, 2013 @ 19:50:22

    Laitoin ruohosipulia pinaatin tilalle ja Cheddaria juustoksi… Hyvää tuli!

    Vastaus

  3. Nuura
    Hel 25, 2014 @ 10:29:52

    No, tämä nyt ei lienee niitä reseptejä, että teenpä jotain nopeasti 🙂 Taikina oli minusta tosi löysää ja venyi ja tarrautui sinne ja tänne.Lisäsin ehkä pari desiä vielä ekstra jauhoja. Taikina oli aika kimmoisaa enkä saanut kovinkaan ohuita, joten loppupeleissä piti kypsyys varmistaa uunissa kovalla lämmöllä. Täytettä (fetapinaatti) olisi voinut olla enemmän, se juuri teki lopputuloksesta tosi herkullista. Mutta ehkä teen vuoden päästä uudelleen paremmalla menestyksellä ja isommalla täytemäärällä.

    Vastaus

  4. Nuura
    Jou 01, 2015 @ 22:04:36

    No, nyt tuli testattua uudelleen. Jauhoja piti lisätä reilulla kädellä, mutta sitten painelin lättysiä öljyn kera ja toimi hyvin. Täytteenä oli muussattu perunasalaatinjämä, keitetttyjä pottuja voin kera ja painelin reunat haarukalla kiinni.Paistoin pannulla ruskeiksi.Tuli todella hyviä. Suosittelen.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: