Momo

Momo (Tiibetiksi: མོག་མོག་; Wylie: mog mog; Nepali: म:म:) on tietynlainen myky, joka on alunperin Nepalista. Se on samantapainen kuin Mongolian buuz tai Kiinan jiaozi.

Tiibetilainen sana momo on lainasana kiinankielestä mómo (馍馍).

Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
vajaa 2 dl vettä

Lihatäyte:
250g jauhelihaa
3 kevätsipulia
½ rkl tuoretta murskattua inkivääriä
1 rkl murskattua valkosipulia
1 tl suolaa
kourallinen tuoretta silputtua korianteria
1 vihreä chili (poista siemenet)
1 tl garam masala
1 rkl öljyä

Kanatäyte:
300 g kanaa, keitettynä ja jauhettuna
2 sipulia, silputtuna
2½ cm inkivääriä, hienonnettu
2 vihreää chiliä silputtuna
2 valkosipulin kynttä, hienonnettu
1 tl soijakastiketta
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
suolaa maun mukaan
1 rkl öljyä

–KUVISSA NÄKYY KANATÄYTE–

Hienonna kaikki täytteen ainekset ja sekoita. Sekoita jauho veteen ja vaivaa kiinteä taikina. Kauli taikina ohueksi ja tee 6-10 cm halkaisijan ympyröitä (esimerkiksi kulhoa muottina käyttäen, tai vaihtoehtoisesti jaa taikina pieniin osiin ja kauli jokaisesta erikseen pieni levy).

Lusikoi hieman täytettä taikinalevyn keskelle ja kostuta reunoja hiukan, jotta ne tarttuvat paremmin yhteen. Painele reunat kiinni haluamallasi tavalla (yleisimpiä tapoja ovat puoliympyrän muotoon tai nyytiksi suljetut momot).

Öljyä höyrytyskattilan ritiläosa ja asettele momot sinne. Kun höyrytyskattilan alimmassa osassa oleva vesi kiehuu, aseta ritilä osa ja kansi sen päälle ja höyrytä momoja 5-7 minuuttia.

Tarjoile esimerkiksi makean chilikastikkeen ja inkivääri-chilikastikkeen kanssa.

Alkuperäiset reseptit täältä ja täältä.

Videoitu ohje löytyy täältä.

Advertisements

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Anna
    touko 26, 2011 @ 17:03:30

    Hienoja momoja! Minä teen aina silloin tällöin momoja, mutta kasvistäytteellä. Nämä lihatäytteiset vaikuttavat samantapaisilta kuin nepalilaisen kaverinin momot.

    Vastaus

    • pinja85
      touko 26, 2011 @ 20:18:33

      Mäkin meinasin eka tehdä kasvistäytteellä, mutta olin laiska, enkä jaksanut alkaa tekemään sitä täytettä.. 😀 Oletko ikinä uppopaistanut momoja? Mä luin jostain reseptistä, että voi myös uppopaistaa… mietin, että minkähänlaisia niistä tulee…

      Vastaus

  2. Mikko Suhonen
    touko 14, 2016 @ 18:13:38

    Todella hyviä.
    kandee kokeilla
    Mibu

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: