Sahlab (kanelimaito)

Yksi Egyptin suosituimmista kuumista juomista on Sahlab. Sahlab on valmistettu jauhamalla orkideoiden (Orchis mascula) kukkasipuleista tärkkelystä. Tätä tärkkelystä voi ostaa Egyptissä jauhettuna sekoituksena, joka paksuntaa maidon ja antaa sille samalla ainutlaatuisen maun. On kuitenkin vaikea löytää Sahlab-tärkkelystä lähi-idän ulkopuolelta, joten tässä on resepti, joka jäljittelee Sahlabia käyttämällä maissitärkkelystä sakeuttamisaineena.

Alunperin sahlab/salep on lähtöisin Turkista, lue täältä enemmän.

3 kuppia juotavaa:
7½ dl vettä
2 kanelitankoa
3/4 dl maitojauhetta
3 tl maissitärkkelystä
3 rkl sokeria (tai maun mukaan)
2 tl ruusuvettä (valinnainen)

Päälle:
kanelia
jauhettua pistaasipähkinää

Kaada vesi kattilaan ja lisää siihen kanelitangot. Anna saavuttaa kiehumispiste ja laske sitten lämpö keskilämmölle. Anna kiehua hiljalleen noin 20-25 minuuttia, kunnes väri muuttuu yhtä tummaksi kuin kuvassa ja kanelitangot aukeavat. Poista kanelitangot vedestä.

Lisää sitten maitojauhe ja sokeri. Sekoita hyvin ja anna taas ruveta kiehumaan.

Sekoita nyt maissitärkkelys pieneen tilkkaan vettä. Lisää maissitärkkelyssekoitus maitoon ja vispaa kunnes siitä tulee paksua…muista tämä on juoma, joten lisää vettä jos tulee liian paksua. Lisää vielä haluttaessa ruusuvesi.

Kaada mukiin ja ripottele vähän kanelia ja pistaasipähkinärouhetta päälle. Tarjoile! 😛

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. outi
    Elo 09, 2011 @ 05:41:33

    Hei!

    Itse pidän paljon sahlabista, tosin näin lämpimänä aikana ei sitä pysty edes ajattelemaan. Sahlabin saaminen länsimaissa on varmasti vaikeaa ja ymmärrän hyvin sinun pulmasi. En kuitenkaan miellä sahlabiä kaneli-juomana. Yleensä mukana on pähkinärouhetta ja kookoshitaleita. Kaneli varmasti sopii hyvin kotitekoiseen sahlabiin, mutta vain pieni hyppysellinen. Minusta manteli tai muut pähkinäiset maut olisivat lähempänä alkuperäistä.

    Terveisin,
    Outi

    Vastaus

    • pinja85
      Elo 09, 2011 @ 13:57:15

      Kiitos kommentista! Pitääkin joskus kokeilla pähkinärouheella ja kookoshiutaleilla! Ne reseptit mitä netistä pläräsin, niissä kaneli oli aika vahvasti esillä… variaatioita varmasti löytyy alueesta ja mieltymyksistä riippuen. Mä tykkään paljon tosta kanelista…pitääkin tänä iltana tehdä. 😛

      Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: