Lähi-idän sokerisiirappi

Tätä sokerisiirappia käytetään useimmissa arabialaisissa jälkiruoissa. Jokaisella maalla on oma nimensä sille, mutta ainekset ovat samat. Eri makuja saa aikaan vaihtamalla makuvettä; voit käyttää ruusuvettä, appelsiininkukkavettä tai jotain muuta kukkavettä.

5 dl sokeria
2½ dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl ruusuvettä (tai jotain muuta ”makua”)

Kaada vesi ja sokeri kattilaan. Anna kiehahtaa ja hämmennä välillä. Kiehuta, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Lisää sitruunamehu ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Pidä seosta silmällä koko ajan, sillä seoksen väri saa muuttua vain hieman karamellin väriseksi…vain vähän!

Siirrä sen jälkeen levyltä ja lisää ruusuvesi. Anna jäähtyä.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Anna
    touko 17, 2011 @ 21:03:40

    Tätä samaa sokerisiirappia tehdään ja käytetään makeisiin myös Intiassa, etenkin gulab jamuneissa. Hyvää, mutta tuosta ruusuvedestä en kyllä oikein perusta!

    Vastaus

    • pinja85
      touko 17, 2011 @ 21:29:10

      Wau, enpäs tiennytkään.. 🙂 Mä tykkään kovasti ruusuvedestä..ja varsinkin tästä sokerilitkusta ruusuvedellä maustettuna… 😛

      Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: