Bahrainin kalapata

1 tl kurkumaa
2 rkl rypsiöljyä
1 kg kalafileitä kuutioituna
1 sitruunan mehu
1 rkl paloiteltua tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä paloiteltuna
2 sipulia paloiteltuna
1 sellerin varsi paloiteltuna
4 tomaattia paloiteltuna
1 ½ tl sinappia
5 dl kanalientä
2 rkl tuoretta korianteria pilkottuna

Aseta kalat kulhoon ja ripottele päälle kurkuma, öljy ja sitruunamehu ja sekoita hyvin. Anna kalojen marinoitua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Pilko kaikki loput ainekset (paitsi sinappi, kanaliemi ja korianteri) ja aseta ne sitten tehosekoittimeen. Sekoita niistä tasainen tahna.

Kaada seos kattilaan ja lisää sekaan sinappi. Kiehuta seosta kunnes suurinosa nesteestä on haihtunut. Lisää sitten kanaliemi ja sekoita hyvin. Aseta sivuun odottamaan.

Aseta kalat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia (kunnes kala on kypsää).

Lisää kalanpalat tomaattikastikkeeseen ja anna saavuttaa taas kiehumispiste. Tämän jälkeen ota kattila pois levyltä ja sekoita soossin sekaan vielä korianterisilppu. Sekoita varovasti. Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: