Tunisialaiset taskuleivät

Nämä ovat tunisialainen versio r’ghayefseista (rgifa). Tässä taikina on tehty kokonaan semolinasta, öljystä ja munasta, ja täyte on kahden taikinalevyn välissä. Leivät ovat yleensä pannulla paistettuja, mutta paista ne mieluummin uunissa. Vaikka harissan ja cayennepippurin määrä täytteessä saattaa vaikuttaa liioitellulta, leivän kuori tasoittaa tulisuuden.

Ainekset:
Taikina
7,8 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
9 dl semolinajauhoja
1½ tl hienoa koshersuolaa tai merisuolaa
1½ rkl extra-neitsytoliiviöljyä
1 kananmuna
Vehnäjauhoja taikinan muotoiluun avuksi

Täyte
3 rkl extra-neitsytoliiviöljy
1 sipuli, hienonnettuna
2 tomaattia, hienonnettuna
1 keskikokoinen paprika, hienonnettuna
2 pieni chiliä, siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1 tl harissaa
½ tl cayennepippuria
Maun mukaan merisuolaa

1. Liuota hiiva 6 dl lämmintä vettä ja sekoita hyvin.

2. Yhdistä semolina ja suola kulhossa ja tee keskelle kuoppa. Lisää 1½ rkl oliiviöljyä ja muna kuoppaan. Lisää hiiva-vesisekoitus. Vaivaa aineksista hyvin sekaisin ja lisää sitten tarvittava määrä vehnäjauhoja, jotta saat muotoiltua taikinasta pallon.

3. Aseta taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Vaivaa 3 minuuttia. Käännä kulho taikinan päälle ja anna levätä 15 minuuttia. Vaivaa taas noin 2-3 minuuttia. Peitä kostealla pyyhkeen ja anna levätä samalla kun valmistat täytteen.

4. Tee täyte: Kuumenna öljy kasarissa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja paista kunnes se on läpikuultavaa. Lisää tomaatit, chili, paprika, harissa ja cayennepippuri. Mausta suolalla maun mukaan ja keitä sekoittaen, kunnes paprika on pehmeää ja kastike on hyvin paksua. Poista lämmöltä ja jätä odottamaan.

5. Jaa taikina kahteen osaan ja muodosta paloista pallot. Aseta kevyesti jauhotetulle työtasolle, peitä muovikelmulla ja anna levätä 15 minuuttia.

6. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikinapallot levyiksi, kunnes ne ovat n. puolen sentin paksuisia. Käytä kulhoa tai muottia, jolla leikkaat taikinasta ympyröitä. Vaivaa ylimääräinen taikina yhteen ja tee siitä taas pallo, jonka jätät hetkeksi kelmun alle lepäämään. Tee sama uudestaan kunnes taikina loppuu.

Asettele neljä taikinaympyrää leivinpaperille ja laita ympyröiden keskelle 1-2 tl täytettä. Peitä täytetty taikinalevy toisella tyhjäksi jätetyllä taikinalevyllä ja painele reuna kiinni. Painele leipiä käsin tasaisemmiksi ja varmista, että reunat ovat tiiviisti kiinni. Sivele oliiviöljyllä molemmin puolin ja siirrä leivät leivinpaperin kanssa uunipellille. Peitä kostealla pyyhkeellä.

7. Paista 12-15 minuuttia, kunnes leivät ovat rapeita ja saaneet kauniin kultaisen värin. Siirrä hetkeksi ritilälle jäähtymään. Tarjoile lämpimänä.

Huom: Jos haluat paistaa leivät pannulla, tee se näin: Kuumenna vähän oliiviöljyä kasarissa keskilämmöllä. Kun öljy on kuumaa, laita kasariin niin monta leipää kuin mahtuu. Sivele leipien päälle oliiviöljyä ja paista 3-5 minuuttia, kunnes ovat kultaisia pohjasta, paina leipiä lastalla, jos ne alkavat paisua. Käännä leivät ympäri, sivele taas päälle oliiviöljyä ja paista 3 minuuttia. Tarjoile heti.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Anna
    touko 11, 2011 @ 14:33:55

    Todella herkullisen näköisiä leipiä. Tekisi mieli kokeilla, mutta ei nämä varmaan meidän kehnolla uunilla onnistu… mitenköhän onnistuisi pannulla?

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: