Maraq Fahfah

Maraq Fahfah on perinteinen somalialainen resepti. Se on lihapohjainen keitto tai pata, johon käytetään joko karitsan tai vuohenlihaa, vihanneksia ja perunaa.

Ainekset:
500 g lampaan tai vuohenlihaa, kuutioituna
1 lihaliemikuutio
2l vettä
3 keskikokoista perunaa, kuorittuna ja pilkottuna
2 porkkanaa, kuorittu ja viipaloituna
½ kaali, silputtu
1-2 tomaattia, hienonnettuna
1 pieni sipuli hienonnettu
2 valkosipulin kynttä, hienonnettu
2 rkl tuoretta korianteria, hienonnettu
2 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 vihreä chili, hienonnettuna
½ sitruunan mehu
suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan

Lisää lihat kattilaan, murenna lihaliemikuutio niiden päälle ja peitä sitten vedellä. Kiehauta ja keitä noin 80 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa.

Lisää perunat, porkkanat ja kaali ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää sitten sekoittaen kaikki jäljellä olevat kasvikset. Mausta chilillä, sitruunamehulla ja korianterinsiemenillä. Anna kiehua, peitä ja kypsennä noin 20 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Koristele korianterinlehdillä ja tarjoile esimerkiksi riisin ja leivän kanssa. (Minä tarjoilin sellaisenaan muuffojen kanssa).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: