Sydänrahkakakku

Pohja:
50 g voita
½ dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g rahkaa
1 dl kuohukermaa
½ sitruunan mehu
1 dl sokeria
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1,5 rkl perunajauhoja

Koristeeksi:
hedelmiä tai marjoja, tomusokeria

Valmista taikinapohja; Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Jaa taikina kahteen osaan ja painele toinen taikinan puolikas pienen kakkupohjan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa ensin kerma ja sitten kaikki täytteen ainekset huolellisesti sekaisin ja kaada taikinan päälle.

Muotoile toisesta taikinanpuolikkaasta pieni kakkuvuoan muotoinen levy (jauhoja apuna käyttäen) ja asettele sen rahkakerroksen päälle.

Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

Anna jäähtyä ja kumoa sitten tarjoilulautaselle. Koristele hedelmillä ja/tai marjoilla ja ripottele tomusokeria kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: