Hedelmäinen rahkakakku

Löysin tämän mahtavan reseptin Kettuterroristit-blogista… tämä lähti mukaan kevään ensimmäiselle picnicille. 😛

Pohja:
75 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 kg rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu
2 1/2 dl sokeria
4 munaa
2 rkl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja

Koristeeksi:
hedelmiä tai marjoja, tomusokeria

Valmista taikinapohja; Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa ensin kerma ja sitten kaikki täytteen ainekset huolellisesti sekaisin ja kaada taikinan päälle.

Paista kakkua tunnin verran 175-asteisessa uunissa. Kytke virta pois ja anna kakun olla uunissa vielä 10 minuuttia.

Jäähdytä kakku vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Leikkaa veitsellä päältä tummentunut rahkakerros ja kovettuneet reunat pois.

Siirrä vasta sitten tarjoiluvadille. Tarjoa hedelmien tai marjojen kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: