Macaroni Bechamel

Makaroni bechamel (مكرونة باشميل) tai makaroni valkokastikeella on egyptiläinen versio makaronilaatikosta. Se on tyypillisesti tehty pennepastasta, kerrostettu maustetulla lihalla, sipulilla ja bechamel- tai valkokastikeella.

500g makaronia
500g vähärasvaista jauhelihaa
2 rkl kasviöljyä
1 sipuli silputtuna
1 kynsi valkosipulia murskattuna
½ tl kanelia
1½ tl suolaa
1½ tl mustapippuria
½ tl jauhettua muskottipähkinää
5 tl sokeria
1½ dl vettä
½ rkl oliiviöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
200 g voita
2½ dl lämmintä maitoa
1½ dl korppujauhoja
1 dl parmesaania (valinnainen)
3 rkl tomaattipyrettä

Kuumenna 2 rkl kasviöljyä ja lisää hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli, paista 2 minuuttia.
Lisää jauheliha, 1 tl suolaa, kanelia, 1 tl mustapippuria, 3 tl sokeria ja sekoita hyvin.

Lisää tomaattipyree, vesi ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike on paksua. Anna jäähtyä vähän aikaa huoneenlämmössä.

Samaan aikaan, keitä makaronia suolatussa vedessä, johon on lisätty myös 1 rkl oliiviöljyä. Kun makaronit ovat lähes kypsiä, valuta ja aseta sivuun odottamaan.

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot, samalla vatkaten hyvin. Lisää lämmin maito pienissä lorauksissa ja vatkaa jatkuvasti. Lisää muskottipähkinää, ½ tl suolaa, ½ tl mustapippuria ja 2 tl sokeria. Vatkaa jatkuvasti, kunnes seoksen rakenne on kuin paksulla kermalla.

Lisää keitetyt makaronit ja sekoita hyvin. Bechamel-makaroni yhdistelmä on erittäin paksua. Siirrä pois levyltä ja kaada puolet voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan.

Painele Bechamel-makaroni hyvin pohjaa vasten ja kaada päälle jauhelihakastike, peitä jauhelihakerros jälleen Bechamel-makaronilla ja taputtele hieman päälle.

Ripottele korppujauhoja ja halutessasi myös parmesanjuustoa koko komeuden päälle.

Paista 175 asteessa 20 minuuttia tai kunnes ruoka on päältä kauniin ruskea.

Anna jäähtyä 10 minuuttia ja leikkaa sitten 10 cm neliöiksi. Tarjoile ketsupin kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 20, 2014 @ 21:33:44

    Tätä on testailtu pariinkin kertaan ja just tällä bechamelmäärällä tulloo vähän kuivaa, että maitokastiketta vähintään puol litraa.Sitten egyp. siippa sanoi, että maukkaampaa on laittaa vuorotellen pastaa ja bechamelia tai sitten vuorotellen pastaa ja jauhelihaa ja koko komeuden päälle vasta maitokastike.Sitten juustoraastetta päälle, joka voidellaan voikanamunaseoksella.Avot!

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: