Tunisialainen kala-vihannespata

Tämä sopii tarjoiltavaksi couscousin kanssa tai ihan sellaisenaan esimerkiksi leivän kera. 😛

Ainekset:
2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä, leikkaa ohuiksi viipaleiksi
3 rkl tomaattipyrettä
1½ tl jeeraa
1/4 tl kuivattuja chilihiutaleita tai harissaa (tällä tuli juuri sopivan tulista, että lapsetkin söivät, saa toki laittaa enemmän) 😉
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 l vähäsuolaista kanalientä
400g perunoita, kuoritaan ja leikataan paloiksi
3 porkkanaa, leikataan isoiksi paloiksi
1 nauris, kuoritaan ja leikataan paloiksi
2 kesäkurpitsaa, leikataan 2cm siivuiksi
1 ½ kg turskafileitä, leikataan paloiksi (muutkin vaaleat kalat käyvät)
3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Lämmitä öljy suuressa kattilassa/kasarissa/taginessa miedolla lämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja sekoittele, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaattisose, kumina, chilihiutaleet, mustapippuria ja ½ tl suolaa. Paista sekoittaen 2 minuuttia.

2. Lisää liemi ja anna saavuttaa kiehumispiste. Lisää perunat ja porkkanat ja hauduta 15 minuuttia. Sekoita nauris, kesäkurpitsa, ja loput ½ tl suolaa. Hauduta 10 minuuttia. Lisää kalat, keitä noin 3 minuuttia. Tarjoile muhennos persiljalla koristeltuna.

Alkuperäinen resepti täältä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 20, 2014 @ 21:29:37

    Tää oli tosi maukasta. Jos haluaa päästä helpolla laittaa suoraan babyporkkanoita…Samat lätinät tosin kuin muidenkin keittojen kohdalla, että tunnin hauduttelen, niin hyvvöö tulee.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: