Somalialainen lammaspata

Ainekset:

2 rkl auringonkukka-tai muuta mietoa öljyä
1 sipuli, kuorittu ja kuutioitu
2 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja murskattuna
3 korianterin vartta
1 tlk tomaattimurskaa
1 kg lampaan lapaa, leikattuna palasiksi
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 tl chilijauhetta (enemmän tai vähemmän riippuen siitä kuinka tulisesta pidät)
2½ dl vettä
1 iso porkkana, leikattuna palasiksi
2 perunaa kuorittuna ja pilkottuna kuutioiksi
1 tl kuminansiemeniä
1 tl currya

Kuumenna öljy isossa kattilassa ja paista sipuleita, kunnes alkavat ruskistua.

Lisää valkosipuli ja korianteri ja paista minuutti lisää. Lisää tomaatit ja niiden mehu ja sekoita huolellisesti ja jatka kypsennä vielä 5 minuuttia kohtalaisella lämmöllä.

Lisää lampaanliha, suola, pippuri ja chilijauhe ja keitä vielä 15 minuuttia. Lisää vesi, porkkanat, perunat, kumina ja curry. Peitä ja kypsennä hyvin miedolla lämmöllä noin 1½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Voit halutessasi pitää viimeiset 30 minuuttia kannen pois kattilan päältä, jolloin osa nesteestä haihtuu ja kastikkeesta tulee paksumpaa.

Tarjoile esimerkiksi riisin tai anjeerojen kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    Jou 16, 2011 @ 22:25:20

    Näyttää hyvältä. Mietin vaan, että eikö perunoista ja porkkanoista tule ’muusia’ jos niitä keittää mukana noin kauan?

    Vastaa

    • pinja85
      Jou 17, 2011 @ 13:21:27

      Vastasinkin tähän sulle jo fb:ssä, mutta siis ei tule liian mössöä. Minä pidin levyä kakkosella.

      Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: