Mansikka-suklaakakku sydänkäpysille

Pohja (tämä tehdään kaksi kertaa):
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Kostutus:
1 ¼ dl vaniljamaitoa (maitoa + 1 tl vaniljasokeria)

Täyte:
2 dl kermaa
1 pkt tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
1 levy taloussuklaata (200g)

Päälle:
2½ dl Flora Vispiä
hyppysellinen punaista elintarvikeväriä
100 g valkoista suklaata

1. Valmista kääretorttupohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

3. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi mahdollisimman pian – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

4. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa paperista sydämen muotoinen “kaava”. Minä mitoitin kakun niin, että yhdestä kakkupohjasta saa leikattua yhden kokonaisen ja yhden puolikkaan sydämen. Aseta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta se vaniljamaidolla. Tee toinen pohja samoin.

5. Täytteen teko; Vatkaa kerma ja lisää siihen tomusokeri, vaniljasokeri, tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Levitä puolet täytteestä kakkupohjan päälle ja puolita suklaakerman päälle mansikoita. Aseta päälle toinen kakkupohja ja toista sama uudelleen.

6. Kun kakku on kasattu, kostuta vielä ylin kerros ja laita jääkaappiin odottamaan yön yli (näin kakusta tulee ihanan mehukas ja pehmeä).

7. Sulata valkoinen suklaa ja lusikoi se pieneen muovipussiin. Leikkaa pieni pala yhdestä kulmasta pois ja pursota haluamiasi kuvioita leivinpaperille. Laita suklaakuviot jääkaappiin jäähtymään.

8. Vatkaa kerma ja lisää siihen hyppysellinen punaista elintarvikeväriä ja sokeria maun mukaan. Levitä vaaleanpunainen kerma kakun päälle tasaisesti. Laita kakku takaisin jääkaappiin.

9. Kun suklaakuviot ovat jähmettyneet, irroita ne varovasti leivinpaperista ja asettele kakun päälle haluamallasi tavalla.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. laurathena
    May 01, 2011 @ 11:03:28

    Onpa kaunis, äidille löytyi kakku eläkkeelle jäämisen kunniaksi nyt 🙂

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: